Emre Kınay Karakalem

emre-kinay-karakalem

Emre Kınay Karakalem

Emre Kınay Karakalem

Emre Kınay karakalem portre çalışması Okyanus Kolejleri’nin talebi üzerine çalışılmıştır. Emre Kınay karakalem portre çalışmasını gördükten sonra hayatta en güzel hediyeyi aldığını ifade ederek şimdiye kadar aldığım hediyeler bana özel olarak hazırlanmamıştı dedi.

Emre Kınay Kimdir?

Emre Kınay (d. 5 Mart 1970, İstanbul), Arap kökenli Türk oyuncu.

Dostlar Tiyatrosu, Bakırköy Belediye Tiyatroları gibi topluluklarda görev yapan sanatçı, çeşitli sinema filmi ve tv dizilerinde de rol alıyor. Kurucusu olduğu Duru Tiyatro topluluğunda halen oyunlar sergilemekte ve dizi filmlerde oynamaktadır. Yılan Hikayesi dizisinde canlandırdığı Erkan Ağa Karakteri ile tanındı. Üç kız çocuğu babasını oynadığı ve başrolünü İclal Aydınile paylaştığı İki Aile dizisi ile daha geniş çevrede tanınmıştır. Güneşi Beklerken adlı dizide basketbol hocası Cihan’ı, daha sonra bir lise dizisinde sonradan okula dönen bir avukatı canlandırmış, Sergen Yalçın, Murat Dalkılıç gibi isimlerle rol almıştır. Şu sıralar yayınlanmakta olan Güneş’in Kızları dizisinde Haluk rolündedir.

Ödülleri

  • Afife Tiyatro Ödülleri: “Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” – Kara Sohbet-2006
  • 23. İstanbul Film Festivali: “En İyi Erkek Oyuncu” İnşaat-2004

Rol aldığı bazı oyunlar

  • Sondan Sonra : Dennis Kelly – Duru Tiyatro – 2010
  • Aşk Her Yerde : Simon Williams – Duru Tiyatro – 2008
  • Bir Mutfak Masalı : Kerstin Specht – Bakırköy Belediye Tiyatroları – 2007
  • Kara Sohbet : Amélie Nothomb – Duru Tiyatro – 2006
  • Sınır : Muzaffer İzgi – Bakırköy Belediye Tiyatroları – 2005
  • Lütfen Kızımla Evlenir misiniz : Muzaffer İzgi – Bakırköy Belediye Tiyatroları – 2005
  • İkinci Caddeninin Mahkumu : Neil Simon – Bakırköy Belediye Tiyatroları – 2002
  • Rumuz Goncagül : Oktay Arayıcı – Bakırköy Belediye Tiyatroları – 1999
  • Bir Cinayet Söylencesi : Melih Cevdet Anday – Bakırköy Belediye Tiyatroları – 1999
  • Kuzguncuklu Fazilet : Yılmaz Karakoyunlu – Bakırköy Belediye Tiyatroları
  • Bozuk Düzen : Dinçer Sümer – Bakırköy Belediye Tiyatroları – 1998
  • Simyacı : Paulo Coelho – Dostlar Tiyatrosu – 1997
  • Barış : Aristopfanes : Bakırköy Belediye Tiyatroları – 1993
  • Sofokles’in Antigone’si : Bertolt Brecht – Bakırköy Belediye Tiyatroları
  • Fırtına : William Shakespeare – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1991

Yönettiği bazı oyunlar

  • Nafile Dünya  : Oktay Arayıcı – Duru Tiyatro – 2012
  • Tatlı Çarşamba  : Muriel Resnik – Duru Tiyatro – 2011
  • Sondan Sonra  : Dennis Kelly – Duru Tiyatro – 2010
  • Aşk Her Yerde : Simon Williams – Duru Tiyatro – 2008
  • Bir Mutfak Masalı : Kerstin Specht – Bakırköy Belediye Tiyatroları – 2007
  • İkinci Caddenin Mahkumu : Neil Simon – Bakırköy Belediye Tiyatroları – 2002

Filmograf

YapımYılKarakterNotlar
Güneşin Kızları2015Haluk MertoğluDizi
Ulan İstanbul2014Firuz/Ahmet YılmazDizi
İnşaat 22014AliFilm
Sil Baştan2014YiğitDizi
Güneşi Beklerken2014Cihan GüzelDizi
Ustura Kemal2012Komutan BennetDizi
Dürüye’nin Güğümleri2010-2011Zühtü GülbayırDizi
Aile Reisi2009-2010Dizi
Ah Kalbim2009AtillaDizi
Güneşi Gördüm2009MustoFilm
Dün Gece Bir Rüya Gördüm2006
Kurtlar İmparatorluğu2005Le policierFilm
Okul2003Din hocası KemalFilm
İnşaat2003AliFilm
İki Aile2006-2008Oğuz KaramanDizi
Kamyon2006
Seni Çok Özledim2005KenanDizi
Sen misin Değil misin?2005Dizi
Ölümüne Sevdalar2005Murat KaptanDizi
İstanbul Şahidimdir2004Aslan FıratDizi
Baba2003YıldırımDizi
Esir Şehrin İnsanları2003Kamil BeyDizi
Berivan2002FerhatDizi
Yeditepe İstanbul2001YusufDizi
Yüzleşme1999KadirDizi
Baba1999YıldırımDizi
Yılan Hikayesi1999ErkanDizi

Kaynak: Vikipedia

Benzer Çizimler...