Emre Kınay Karakalem

emre-kinay-karakalem

Emre Kınay Karakalem

Emre Kınay Karakalem

Emre Kınay karakalem portre çalışması Okyanus Kolejleri’nin talebi üzerine çalışılmıştır. Emre Kınay karakalem portre çalışmasını gördükten sonra hayatta en güzel hediyeyi aldığını ifade ederek şimdiye kadar aldığım hediyeler bana özel olarak hazırlanmamıştı dedi.

Emre Kınay Kimdir?

Emre Kınay (d. 5 Mart 1970, İstanbul), Arap kökenli Türk oyuncu.

Dostlar Tiyatrosu, Bakırköy Belediye Tiyatroları gibi topluluklarda görev yapan sanatçı, çeşitli sinema filmi ve tv dizilerinde de rol alıyor. Kurucusu olduğu Duru Tiyatro topluluğunda halen oyunlar sergilemekte ve dizi filmlerde oynamaktadır. Yılan Hikayesi dizisinde canlandırdığı Erkan Ağa Karakteri ile tanındı. Üç kız çocuğu babasını oynadığı ve başrolünü İclal Aydınile paylaştığı İki Aile dizisi ile daha geniş çevrede tanınmıştır. Güneşi Beklerken adlı dizide basketbol hocası Cihan’ı, daha sonra bir lise dizisinde sonradan okula dönen bir avukatı canlandırmış, Sergen Yalçın, Murat Dalkılıç gibi isimlerle rol almıştır. Şu sıralar yayınlanmakta olan Güneş’in Kızları dizisinde Haluk rolündedir.

Ödülleri

  • Afife Tiyatro Ödülleri: “Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” – Kara Sohbet-2006
  • 23. İstanbul Film Festivali: “En İyi Erkek Oyuncu” İnşaat-2004

Rol aldığı bazı oyunlar

  • Sondan Sonra : Dennis Kelly – Duru Tiyatro – 2010
  • Aşk Her Yerde : Simon Williams – Duru Tiyatro – 2008
  • Bir Mutfak Masalı : Kerstin Specht – Bakırköy Belediye Tiyatroları – 2007
  • Kara Sohbet : Amélie Nothomb – Duru Tiyatro – 2006
  • Sınır : Muzaffer İzgi – Bakırköy Belediye Tiyatroları – 2005
  • Lütfen Kızımla Evlenir misiniz : Muzaffer İzgi – Bakırköy Belediye Tiyatroları – 2005
  • İkinci Caddeninin Mahkumu : Neil Simon – Bakırköy Belediye Tiyatroları – 2002
  • Rumuz Goncagül : Oktay Arayıcı – Bakırköy Belediye Tiyatroları – 1999
  • Bir Cinayet Söylencesi : Melih Cevdet Anday – Bakırköy Belediye Tiyatroları – 1999
  • Kuzguncuklu Fazilet : Yılmaz Karakoyunlu – Bakırköy Belediye Tiyatroları
  • Bozuk Düzen : Dinçer Sümer – Bakırköy Belediye Tiyatroları – 1998
  • Simyacı : Paulo Coelho – Dostlar Tiyatrosu – 1997
  • Barış : Aristopfanes : Bakırköy Belediye Tiyatroları – 1993
  • Sofokles’in Antigone’si : Bertolt Brecht – Bakırköy Belediye Tiyatroları
  • Fırtına : William Shakespeare – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1991

Yönettiği bazı oyunlar

  • Nafile Dünya  : Oktay Arayıcı – Duru Tiyatro – 2012
  • Tatlı Çarşamba  : Muriel Resnik – Duru Tiyatro – 2011
  • Sondan Sonra  : Dennis Kelly – Duru Tiyatro – 2010
  • Aşk Her Yerde : Simon Williams – Duru Tiyatro – 2008
  • Bir Mutfak Masalı : Kerstin Specht – Bakırköy Belediye Tiyatroları – 2007
  • İkinci Caddenin Mahkumu : Neil Simon – Bakırköy Belediye Tiyatroları – 2002

Filmograf

Yapım Yıl Karakter Notlar
Güneşin Kızları 2015 Haluk Mertoğlu Dizi
Ulan İstanbul 2014 Firuz/Ahmet Yılmaz Dizi
İnşaat 2 2014 Ali Film
Sil Baştan 2014 Yiğit Dizi
Güneşi Beklerken 2014 Cihan Güzel Dizi
Ustura Kemal 2012 Komutan Bennet Dizi
Dürüye’nin Güğümleri 2010-2011 Zühtü Gülbayır Dizi
Aile Reisi 2009-2010 Dizi
Ah Kalbim 2009 Atilla Dizi
Güneşi Gördüm 2009 Musto Film
Dün Gece Bir Rüya Gördüm 2006
Kurtlar İmparatorluğu 2005 Le policier Film
Okul 2003 Din hocası Kemal Film
İnşaat 2003 Ali Film
İki Aile 2006-2008 Oğuz Karaman Dizi
Kamyon 2006
Seni Çok Özledim 2005 Kenan Dizi
Sen misin Değil misin? 2005 Dizi
Ölümüne Sevdalar 2005 Murat Kaptan Dizi
İstanbul Şahidimdir 2004 Aslan Fırat Dizi
Baba 2003 Yıldırım Dizi
Esir Şehrin İnsanları 2003 Kamil Bey Dizi
Berivan 2002 Ferhat Dizi
Yeditepe İstanbul 2001 Yusuf Dizi
Yüzleşme 1999 Kadir Dizi
Baba 1999 Yıldırım Dizi
Yılan Hikayesi 1999 Erkan Dizi

Kaynak: Vikipedia

Benzer Çizimler...

WhatsApp Sohbeti
WhatsApp ile gönder